اگر وب سایتی دارید و می خواهید اطلاعات مستدل و ارزشمندی درباره وب سایت خود بدست آورید چه کاری باید انجام دهید؟ چگونه متوجه می شوید که برخی صفحات وب سایت شما از دسترس کاربر خارج شده اند؟ چگونه متوجه می شوید که گوگل به چه صفحاتی از وب سایت شما علاقه مند است و آنها را بیشتر می کاود؟ آیا سرعت وب سایت شما خیلی پایین تر از آن است که در گوگل لیست شود؟

ابزار های رایگان مانند وب مستر تولز یا Webmaster Tools گوگل برای شما اطلاعات ارزشمندی از قبیل قابلیت دیده شدن در گوگل و جزییاتی درباره صفحات مختلف وب سایت در اختیار شما قرار می دهد ثبت نام و ایجاد یک حساب کاربری جدید برای استفاده از این ابزار بسیار ساده است و اگر یک حساب کاربری برای جی میل دارید می توانید همان را برای وب مستر تولز خود هم فعال نمایید.

بعد از فعال سازی این ابزار در آدرس http://www.google.com/webmasters/tools باید وب سایت خود را اضافه کنید و به گوگل ثابت کنید که شما مالک این وب سایت هستید. که این کار معمولا به روش های مختلف انجام می گیرد. پس از این مرحله می توانید از قابلیت های وب مستر تولز استفاده کنید خواهید دید که این ابزار شامل سه بخش اصلی است site configuration  که برای مدیریت وب سایت در اختیار شما قرار دارد، your site on the web  که مشخص می نماید گوگل چگونه وب سایت شما را می بیند و diagnostics که به کمک آن می توانید مشکلات وب سایت خود را از دید گوگل مشاهده نمایید.

در این مقاله می خواهیم ببینیم چگونه می توان از گوگل وب مستر استفاده کرد تا ترافیک بیشتری به سمت وب سایت خود هدایت کرد:

sitemap
وب سایت خود را ثبت کنید

توجه داشته باشید این همان نقشه سایتی که به صورت عمومی در اختیار عموم قرار می دهید نیست. بلکه فایلی است که به صورت دینامیک ساخته می شود و تغییرات شکل گرفته در در وب سایت را به موتور های جستجو گزارش می دهد. زمانیکه مطلب جدیدی در وب سایت خود قرار می دهید این فایل به صورت خودکار به روز رسانی می شود. شاید به نظر شما کمی پیچیده به نظر برسد ولی به هیچ وجه این گونه نیست و به کمک ابزار های ساخت نقشه سایت می توانید این کار را انجام دهید از ابزار هایی مانند xml sitemap generator می توانید استفاده کنید. چگونه می توانید متوجه شوید که هم اکنون sitemap دارید یا خیر؟ بیشتر آنها در دایرکتوری ریشه وب سایت شما قرار دارند مانند: www.yadbegir.com/sitemap.xml با ثبت کردن این آدرس در گوگل در حقیقت از این موتور جستجو خواسته اید که وب سایت شما را بکاود، مطالب جدید را در اختیارش قرار می دهید و البته بر صفحات مهم آن تاکید کرده اید. باید توجه داشته باشید که هر صفحه که گوگل می کاود حتما آنرا در لیست خود اضافه نمی کند. این حقیقت تلخی است که همه صفحات موجود در اینترنت حاوی اطلاعات ارزشمندی نیستند. و تشخیص اینکه کدام صفحه ارزشمند است و در لیست اضافه شود با گوگل است.

بازار هدف جغرافیایی خود را مشخص نمایید

این کار را به راحتی از مسیر

configuration > settings

می توانید کنترل کنید.  توجه کنید که این کار می تواند مانند بازی با آتش باشد و بدین وسیله ممکن است هموطنان خود را که در منطقه ای دیگر از دنیا زندگی می کنند از دیدن وب سایت خود در لیست گوگل محروم کنید. به عنوان مثال اگر شما یک فروشگاه شارژ تلفن همراه داشته باشید می دانید که مشتریان شما در داخل ایران هستند و می توانید از این تنظیمات بهترین استفاده را ببرید. و وب سایت شما فقط در لیست جستجوی گوگل برای کسانیکه از داخل خاک ایران جستجو می کنند قابل دیدن خواهد بود. اما یک مشکل دیگر هم وجود دارد برخی به دلایل امنیتی یا به هر دلیل دیگر با استفاده از پراکسی به اینترنت متصل می شوند چون سرور این پراکسی ها در خارج از کشور قرار دارند ممکن است این دسته از مشتریان خود را هم از دست بدهید. پس در استفاده از این قابلیت بهتر است با چشم باز عمل کنید. این قابلیت برای کسانیکه وب سایت های چند زبانه دارند می تواند بیشتر مفید باشد آنها می توانند وب سایت خود را با استفاده از زیر دامنه ها یا Subdomain ها به گونه در وب مستر تولز تنظیم کنند که هر بخش برای منطقه ای خاص از مردم در لیست گوگل به نمایش در آید.

خطاهای کاوش موتور های جستجو و سرعت وب سایت

برای اینکه بررسی کنید آیا مشکلی در وب سایت شما وجود دارد یا موتور های جستجو می توانند به صفحات شما دسترسی داشته باشند باید به crawl errors and stats مراجعه نمایید همه اطلاعاتی را که گوگل جمع آوری کرده است مشاهده نمایید. این ابزار مشکل را به شما نشان می دهد و می توانید برای رفع آن تلاش کنید اما اگر خطایی مشاهده نکردید چه بهتر نگران نباشید!  در صورتیکه مشکل یا خطایی باشد  گوگل به شما توصیه می کند چه اصلاحاتی انجام دهید. در بخش آمار کاویدن یا crawl stats می بینید که برای گوگل چقدر طول کشیده است تا هر صفحه شما را لود کند. این ابزار به خصوص برای وب سایت های بزرگ بسیار اهمیت دارد که باید توان مضاعفی برای بهینه سازی وب سایت خود به کار ببندند. هر چه وب سایت شما سریعتر باشد شانس بیشتری دارید تا صفحات بیشتری از آن وب سایت توسط موتور های جستجو از جمله گوگل مورد کاوش قرار گیرد و البته در لیست آنها اضافه گردد.

در پایان باید خدمت شما عرض کنم که این ابزار مفید است چون می تواند اطلاعات زیادی با جزییات درباره وب سایتتان به شما بدهد که در حالت عادی دسترسی به همه این اطلاعات کار ساده ای نیست. و با این اطلاعات می توانید مانند یک قهرمان در دنیای آی تی عمل کنید و وب سایت خود را به گونه بهینه سازی کنید که موتور های جستجو عاشقش شوند!

خروجی سایت