مزیت‌ها: به رغم به روزرسانی و تغییر اندک در CPU مک‌بوک‌ایر ۱۳ اینچ اپل کارآیی بسیار خوبی دارد. صفحه تاچ‌پد آن هنوز در صدر بهترین‌هاست و قیمت آن نسبت به مدل قبلی ۱۰۰ دلار کاهش پیدا کرده و به ۹۹۹ دلار رسیده است. 

ضعف‌ها: از امکانات جدید مثل صفحه نمایش لمسی یا رزولوشن بالای صفحه نمایش خبری نیست. برخی رقبا در این زمینه و حتی دیزاین حالا کاملا به چشم می‌آیند.
 
خلاصه : اگر شما در این چند ساله مک‌بوک‌ایر خریده‌اید واقعا نیازی به ارتقا ندارید اما برخی مشخصات و به خصوص قیمت پایین این دستگاه را جذاب کرده است. 
مک‌بوک‌ایر در طی این سالها و علی رغم گذشت چند نسل تغییری نکرده و در تازه‌ترین مدل ۱۱ و ۱۳ اینچی آن که در آوریل ۲۰۱۴ یعنی حدود دو ماه قبل به بازار معرفی شد شاهد بهبودهایی هستیم. 
یک فرق عمده مک‌بوک‌ایر جدید از مدل ۲۰۱۳ آن سرعت پردازنده است. در مدل جدید شاهد سرعت ۱.۴ گیگاهرتزی با پردازنده اینتل i5 هستیم در حالی که در مدل قبلی پردازنده اینتل ۱.۳ گیگاهرتزی را شاهد بودیم. مدل ۱۱.۶ اینچی مک‌بوک‌ایر حالا با قیمت ۸۹۹ دلار ( ۱۰۰ دلار ارزان‌تر از مدل سال قبل) در آمریکا عرضه می‌شود در حالی که قیمت مدل ۱۳.۳ اینچی هم از ۹۹۹ دلار ( ۱۰۰ دلار کمتر از مدل مشابه سال قبل)  آغاز می‌شود.
مدل جدید یعنی MacBook Air مدل ۲۰۱۴ حالا به وضوح از کارآیی و سرعت بهتری برخوردار است البته گفته می‌شود که به دلیل استفاده اپل از فلش‌های SSD ساخت کارخانه‌های مختلف سرعت عملکرد هرکدام متفاوت است. در واقع به دلیل اینکه تغییرات اندکی نسبت به مک‌بوک ایر سال قبل کرده خرید آن برای کسانی که سال گذشته مک‌بوک ایر خریده‌اند توصیه نمی‌شود اما مشخص است به دلیل قیمت آن و همچنین سبکی و دیزاین همچنان می‌تواند یک انتخاب خوب برای کسانی باشد که به دنبال یک محصول کارآ و میان‌قیمت هستند.
به طور کلی خانواده مک بوک‌ایر جزو لپ تاپ‌های سبک و سریع بازار به شمار می‌روند. دیزاین فوق‌العاده آن‌ها و باریکی آن ( معرفی اولیه آن توسط استیو جابز را به خاطر بیاورید) عملا یک مزیت کلی است و شاید به همین دلیل است که اپل به ساختار دیزاین این محصول خوب عملا دست نزده است و این رقبای دیگر بودند که باید خود را به آن می‌رساندند. با این حال مشخص نیست چرا اپل از برخی امکانات خوب مثل صفحه نمایش لمسی یا حذف حاشیه‌های کنار صفحه نمایش برای بزرگتر کردن آن استفاده نمی‌کند.
مک‌بوک ایر جدید همچون مدل سال قبل از پردازنده نسل Haswell اینتل استفاده می‌کند وهمچنین پردازش گرافیکی آن نیز به HD5000 ارتقا پیدا کرده است. البته دارا بودن یک پردازنده جداگانه برای گرافیک نمی‌رسد چیزی که در نسخه ۱۵ اینچی مک‌بوک‌پرو رتینا شاهد آن هستیم. به همین دلیل برخی بازی‌های سنگین گرافیکی عملا با کمی مشکل روی آن اجرا می‌شوند.
 
همچنین بهره گرفتن از استاندارد جدید وای فای  802.11ac Wi-Fi که از مدل سال قبل آن به مک‌بوک‌ایر اضافه شده از جمله قابلیت‌های آن است چیزی که باعث ارتباط بهتر با روترهای بی‌سیم می‌شود که البته فعلا روی روترهای فعلی نسل n کار نمی‌کند و به کار آینده خواهد آمد.
 
یک نکته‌ای که باید در اینجا ذکر کرد و شامل همه محصولات اپل می‌شود این است که محصولات اپل را نباید از نظر مشخصات با محصولات هم  عرض خود در دیگر شرکت‌ها مقایسه کرد. در واقع کارآیی محصولات اپل در بسیاری از موارد در مقایسه با محصولات هم عرض رقیب با همان مشخصات بهتر است. این را تقریبا همه کسانی که با اپل و محصولاتش کار کرده‌اند به خوبی می‌دانند. 
 
دیزاین و امکانات 
مک‌بوک‌ایر چهره خود را در همه این سالها حفظ کرده است در حالی که مثلا اگر نگاهی به Sony Vaio Pro جدید بیندازیم شاهد محصولی باریک‌تر و سبک‌تر و با کارآیی بیشتری هستیم. مک‌بوک‌ایر جدید ساختار آلومینیومی محکمی دارد و جنس آن به گونه‌ای است که می‌توان آن را حتی بدون کیس یا محافظ در دست گرفت و حمل کرد. اگر بگویید که بین سونی با جنس فیبرکربن و مک‌بوک‌ایر با جنس آلومینیوم کدام را بهترند عمدتا مردم آلومینیوم را می‌پسندند. استفاده از تاچ‌پد فوق‌العاده هنوز یک مزیت اصلی مک‌بوک‌ایر و کلا لپ‌تاپ‌های اپل است.
هر دو نسخه ۱۱ و ۱۳ اینچی مک‌بوک ایر صفحه نمایش ۱۶:۹ نیستند و حاشیه دور صفحه نمایش هم حالا و بر اساس مد فعلی زاید به نظر می‌آید.
رزولوشن صفحه نمایش ۱۴۴۰ در ۹۰۰ پیکسل است که از بسیاری از لپ‌تاپ‌های هم عرض خود که  رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل دارند بهتر است. اما به مرور شاهد این هستیم که بسیاری از لپ‌تاپ‌های میان‌قیمت در حال مهارجت به صفحات نمایش ۱۶۰۰ در ۹۰۰ یا ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ هستند و البته لپ‌تاپ‌های رده گران‌قیمت هم که صفحات نمایش با کیفیت بالاتر از HD دارند هم در بازار وجود دارند.
 
اتصالات، کارآیی و باتری
پورت‌های اتصال نسبت به مدل قبلی مک‌بوک‌ایر بدون تغییر باقی مانده‌اند. این دستگاه دارای دو پورت USB نسخه ۳.۰ و یک پورت تاندربولت است. همچنین بهره‌گیری از وای فای سریع‌تر 802.11ac هم عمدتا به محصولات آینده اپل یعنی AirportExtrem و Airport Time Capsule وابسته است و کارآیی خود را آنجا نشان خواهد داد. 
این دستگاه همچنین دارای ۴ گیگابایت RAM است.
تست‌های انجام شده روی دو نسخه ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ نشان دهنده اختلاف اندک سرعت بهتر در نسخه جدید‌تر است. عمر باتری هم در نسخه ۲۰۱۳ بر اساس اعلام اپل ۱۴ ساعت و ۲۵ دقیقه تست تخلیه باتری در هنگام پخش ویدیو بوده است. نسخه ۲۰۱۴ بهتر شده و ۱۶ ساعت و ۲۵ دقیقه عمر باتری آن در هنگام پخش یک ویدیو طول کشیده است. توجه داشته باشید که این تست در شرایطی اتفاق افتاده که دستگاه اتصال و ارتباطی با شبکه یا جای دیگر نداشته است. البته مشخص است اگر شما مثلا بخواهید از چندین برنامه و اتصال به اینترنت و کارهای مختلف پردازشی استفاده کنید باتری خیلی زودتر خالی خواهد شد اما به واقع باید گفت که مک‌بوک‌ایرها اساسا باتری فوق‌العاده‌ای دارند. 
 

خروجی سایت