در یک تقسیم بندی ساده و ابتدایی درباره انواع وب سایت ها و پرتال ها می توانیم این مجموعه را به دو بخش متفاوت وب سایت های دینامیک (پویـا ) و وب سایت های استاتیک ( ایستا ) تقسیم کنیم .
پس زبانهای برنامه نویسی تحت وب نیز در واقع دینامیک ( پویا ) هستند مانند ASP.NET یا PHP و  ایستاتیک (ایستا) هستند مانند HTML. در یک سایت که به صورت پویا طراحی شده است صفحات به صورت آماده روی سرور قرار ندارند و بنا به درخواست کاربر ساخته شده و به کامپیوتر او فرستاده می شوند ولی در یک سایت ایستا صفحات آماده توسط کاربر دریافت و دیده می شود. اگر در سایتی فقط مطالبی برای ارائه کردن وجود داشته باشد می توان برای طراحی از زبان ایستا مثل HTML استفاده کرد ولی اگر بخواهید عضو گیری انجام داده و با بانک داده به طور گسترده کار کنید باید از زبانهای پویا استفاده کنید  .

 

در مورد تفاوت ASP.NET و PHP می توان گفت که PHP یک زبان Open Source (متن باز) است یعنی در دنیا همه برای پیشرفت ان تلاش می کنند ولی ASP.NET را فقط مایکروسافت توسعه می دهد. راه حلهای PHP و سایتهای آن زیاد هستند و می توان به آسانی در مورد ان اطلاعات گرفت. برنامه های مدیریت محتوای تحت PHP هم بیشتر از ASP.NET هستند. از نظر تکنولوژی کار نیز به نظر می رسد PHP جلوتر است. سایتی را که به زبان PHP طراحی شده بر روی سرورهای لینوکس و ویندوز می توان نگهداری کرد ولی سایت طراحی شده به زبان ASP.NET را فقط می توان روی سرور ویندوز نگهداری کرد. سرور ویندوز نسبت به لینوکس دارای امنیت و پایداری و سرعت پایین تر هستند. از نظر منابع کتابی قابل دسترسی زبان ASP.NET بهتر است ولی از نظر منابع اینترنتی PHP بهتر است.

فواید سایت های داینامیک:

  • بدون هزینه به روز رسانی.
  • دارای پنل مدیریتی برای اعمال تغییرات توسط یک شخص با دانش معمولی.
  • ایجاد بی نهایت صفحه، بی نهایت نوشته در سایت تنها با چند کلیک.
  • حجم پائین دیتا خصوصاً برای سایت های بزرگ.
  • امکان به روز رسانی 24 ساعته توسط شما.
  • مدیریت سئوی قوی (برای بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو مثل گوگل، آپدیت شدن مداوم سایت لازم است. بنابراین وب سایت های سئو، عموماً داینامیک طراحی می شوند.
     

خروجی سایت