ایده پردازان و مشاوران شرکت بزرگ داروسازی Novartis به تازگی راهکارهای جدیدی برای توسعه بیشتر بیوتکنولوژی در دنیای ابزارهای پوشیدنی یا حتی خوراکی هوشمند ارائه داده‌اند. بزرگ‌ترین شرکت داروسازی جهان به دنبال طراحی و ساخت یک ساعت هوشمند جدید نیست، بلکه محققان این شرکت به دنبال راه‌هایی تازه برای پیگیری میزان تاثیرگذاری داروهای این شرکت و شیوه استفاده آنها توسط بیماران هستند.

«جو جیمنز» مدیر اجرایی این شرکت پیش‌بینی کرده است که انجام چنین کاری می‌تواند بخش مهم و کاملی از یک شرکت بزرگ داروسازی در دهه آینده باشد، چون افزایش تقاضا برای درمان در کنار محدودیت‌های مالی شرکت‌های داروسازی را مجبور به تولید اطلاعات زیادی برای اثبات نتیجه بخش بودن داروهایشان می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، این شرکت سوئیسی در ماه‌های اخیر بعضی مراحل آزمایشی و اولیه انجام این کار را هم طی کرده است. در همین راستا این شرکت در ماه جولای گذشته قراردادی با شرکت گوگل در جهت توسعه لنزهای ارتباطی برای کمک به اندازه‌گیری میزان قند خون در بیماران دیابتی یا ترمیم توانایی متمرکز کردن دید چشم‌ها، امضا کرده است.

شرکت Novartis همچنین قراردادی با یک شرکت خصوصی به نام Proteus Digital Health برای توسعه و تولید قرص‌هایی امضا کرده است که حاوی میکروچیپ‌هایی هستند که می‌توانند اعلام کنند بیمار داروهایش را مصرف کرده است یا خیر. بلندپروازی‌های این شرکت بزرگ داروسازی اما احتمالا تا سال‌های آینده همچنان ادامه خواهد داشت.

«جیمنز» در کنفرانسی در شهر لندن در این مورد گفت: «ما کارها و اقدامات زیادی در راستای پیوند بیشتر با تکنولوژی روز انجام داده‌ایم، اما قطعا اینها کافی نیستند. ما همچنان تمرکز خودمان برای توسعه راهکارهای بیوتکنولوژی را ادامه می‌دهیم. این راهکارها اگرچه امروز متفاوت و برجسته هستند، اما در آینده‌ای نه‌چندان دور به شیوه‌های رایج و عادی در درمان بیماری‌های مختلف تبدیل می‌شوند.»

از طرف دیگر شرکت‌های تکنولوژی هم در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای یافتن راه‌های جدید جهت پیگیری نشانه‌های سلامتی بیماران توسط خودشان با استفاده از ابزارهای شخصی هوشمند کرده‌اند. شرکت‌هایی مانند اپل، سامسونگ و گوگل این روزها تمرکز زیادی روی طراحی و تولید اپلیکیشن‌های سلامتی برای استفاده در محصولات و ابزارهای هوشمند خودشان دارند. 

این در حالی است که شرکت‌های داروسازی هم قطعا با توجه به پیرتر شدن جمعیت جهان و رشد بیماری‌های مختلف با تقاضای بیشتری برای راهکارهای درمانی جدید مواجه هستند. با این اوصاف است که این شرکت‌ها حالا سرمایه‌گذاری قابل توجهی در زمینه راهکارهای جدید تکنولوژی برای شیوه‌های نوین درمانی می‌کنند.

از طرفی درگیری‌های طولانی‌مدت شرکت‌های داروسازی با دولت‌ها بر سر هزینه داروها – به‌خصوص در درمان بیماری‌هایی مانند سرطان و هپاتیت C-همچنان ادامه دارد و به همین دلیل صنعت داروسازی ترجیح می‌دهد از یک سیستم جدید پرداخت براساس نتایج حاصل از درمان‌های بالینی کسب درآمد کند تا پرداخت هزینه هر قرص یا دارو. 

جیمنز معتقد است که تکنولوژی پیگیری درمان بیمار از راه دور هم به سیستم درمانی کمک می‌کند تا میزان بهبود بیمار را به‌صورت مرتب پیگیری کنند و هم شرکت‌ها را از جریمه شدن به خاطر شکست درمان داروی آنها  محافظت می‌کند.

خروجی سایت