آهسته و پیوسته، این مدلی است که آخرین نسخه از اندروید درحال گسترش است. شرکت‌های بزرگ کم‌کم فرآیند آپدیت‌ها را آغاز کرده‌اند. سامسونگ برای سری اس7 و وان پلاس برای مدل 3 خود نسخه‌های آزمایشی را آماده کرده‌اند. ZTE هم اعلام کرده برای گوشی Axon 7 نسخه اندروید نوگت را در ماه ژانویه عرضه خواهد کرد. ال‌جی هم سری V20 خود را با اندروید 7 یا نوگت عرضه می‌کند، خود گوگل هم پیکسل را با نسخه 7.1 به بازار می‌دهد و سری نکسوس‌ها هم آپدیت جدید را دریافت کرده‌اند. موتورولا هم معمولا در عرضه اندروید جدید پیشتاز است و نسخه اندروید 6 را به عنوان اولین کمپانی برای سری موتو ایکس خود عرضه کرد.

اما اندروید فقط در این نام‌های بزرگ خلاصه نمی‌شود. بسیاری از کمپانی‌های دیگر هستند که از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند و متاسفانه آپدیت جدید را برای محصولات خود عرضه نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود تا نسخه‌های قدیمی اندروید را در خیلی از موبایل‌ها ببینیم. در جدول پایین می‌توانید ببینید که هرکدام از نسخه‌ها روی چند درصد از دستگاه‌های دنیا فعال است.

شاید این نمودار را نشود به راحتی باور کرد اما متاسفانه حقیقت دارد. بزرگترین مشکلی که کاربران اندرویدی دارند همین آپدیت نشدن سیستم‌عامل‌ دستگاهشان است. اگر از برندهای معتبر خرید کنید شاید آیپدیت‌ها را بگیرید اما مشکل اینجاست حتی برخی از آنها هم از پرچمداران 2 یا 3 سال گذشته خود پشتیبانی نمی‌کنند. عملا اگر این موضوع برای شما هم مهم است تقریبا دو گزینه دارید تا مطمئن باشید همیشه آپدیت جدید را دریافت خواهید کرد، یکی گوگل پیکسل و دیگری سری نکسوس‌ها است.

همانطور که در نمودار دیدید، 34.1 درصد از کل اندرویدها را Lollipop به خود اختصاص داده است. 25.2 درصد از این بازار هم سهم KitKat است. 24 درصد هم به اندروید مارشملو تعلق دارد، که البته در اواسط امسال رشد قابل توجهی داشت و در حدود پنج ماه از 7.5 درصد به 24 درصد رسید.

اندروید 7 یا نوگت که کامل‌ترین نسخه اندروید است، هنوز توزیع قابل قبولی ندارد. فراوانی بهترین نسخه اندروید فقط 0.3 درصد است. یعنی حتی از Gingerbread هم کمتر است!

خروجی سایت