مدتی است که متوجه شدیم با اینکه یاد بگیر دات کام افزایش ترافیک چشم گیری  داشته است رانکینگ آلکسای آن خراب تر می شود  هر کاری که لازم بود انجام دادیم تا بفهمیم مشکل از کجاست حتی مدتی محتوا و مقالات بیشری در وب سایت قرار دادیم اما این سقوط همچنان در حال ادامه بود و هیچ فایده ای نداشت تا اینکه یکی از مشتریان تبلیغات در سایت با ما تماس گرفت و خواست که تبلیغات پاپ آپ برایشان انجام دهیم ولی  به دلیل غیر اخلاقی بودن این نوع تبلیغات و باز کردن تعداد زیادی پنجره  مزاحم در مقابل چشم کاربران از قبول آن خود داری کردم  و به ایشان هم گوشزد کردم که این گونه تبلیغات مزاحم کاربر اسیت و در نگرش او به شما  تاثیر منفی می گذارد و برای اعتبار کسب و کار شما مناسب نیست. همچنین به ایشان گفتم که بیشتر کاربران خیلی زود آنرا می بندند و حتی با آنها نگاه هم نمی کنند ولی ایشان در کمال تعجب گفتند هدف ما فقط همان باز شدن صفحه است و مهم نیست که کاربر به آن نگاه می کند یا نه! و ایشان گفتند هدف ما فقط بهتر کردن رتبه الکسا است. و آنجا بود که متوجه شدم چگونه با استفاده از این نوع تبلیغات برای افزایش رتبه خود در آلکسا تقلب می کنند!!حال پرسشی که ممکن است برای شما پیش بیابد این است که با این اوصاف آیا می توان به سیستم رده بندی آلکسا اعتماد کرد؟ خوب این پاسخی است که در جواب آن باید کمی بیشتر تامل کرد شاید بگویید تبلیغات پاپ آپ که چیز تازه ای نیست بله حرف شما درست است اما اکنون استفاده از این نوع تبلیغات بسیار گسترده شده است و هر چند در بیشتر کشور های دنیا علیه این گونه تبلیغات که گاه سبب بروز مشکلاتی در کامپیوتر کاربر هم می شود قوانین سخت گیرانه ای وضع شده است و مجازاتی هم برای ارائه دهندگان آن اعمال می کنند اما وب سایت های ایرانی می توانند به راحتی چنین تبلیغاتی انجام دهند  و کسی هم جلودار آنها نیست. و حتی امروز قبل از نوشتن این مقاله به بررسی چند عدد از این وب سایت ها پرداختم جالب اینجا بود که اکثر این تبلیغات برای بازی های رایانه ای  و فروش بدلیجات ، وسایل زاید و مانند آن انجام می گیرفت و حتی در بین این بازی های آنلاین بازی های غیر اخلاقی هم وجود داشت و یک کودک که در حال گشت و گذار در اینترنت است و در حال باز کردن بازی اینترنتی است ممکن است به یکی از این وب سایت ها که هیچ تعهدی هم ندارند هدایت شود! بهتر است از بحث اصلی دور نشویم و قضاوت در این زمینه را به عهده مسئولین امر و مردم بگذاریم. اما درباره اینکه آیا می شود با این گونه تقلب ها و البته روش های دیگری که برای تقلب وجود دارد به رانکینگ آلکسا اعتماد کرد باید بگویم البته نمی توان سیستم رده بندی قدرتمندی مانند آلکسا را نادیده گرفت و احتمالاً الکسا سیستم خود را به روز رسانی خواهد کرد اما همیشه برای سیستم های رده بندی نشاندهنده ترافیک وب سایت تقلب های وجود داشته و وجود خواهد داشت. نه می توان آنها را نادیده گرفت و نه می توان به آنها اعتماد کامل داشت بلکه با استفاده از ابزار ها و دیگر مشاهدات می توان به واقعی بودن یا ساختگی بودن این اعداد و ارقام پی برد. که در ادامه به برخی از آنها به صورت خلاصه اشاره می کنم.

یکی از راههای تشخیص تقلب در رانکینگ آلکسا مشاهده پیج رانک گوگل آن وب سایت به خصوص پیج رانک صفحه اصلی آن وب سایت است به عنوان مثال وب سایتی که دارای پیج رانک 2 است بسیار بعید و در حد غیر ممکن است که بدون تقلب آلکسای آن برای ایران زیر 1000 باشد و اگر این چنین اعدادی دید باید در صحت آن شک کنید. جالب است که بدانید گوگل به وب سایت هایی که از طریق تبلیغات پاپ آپ جذب ترافیک می کنند رانکینگ پایین تری می دهد و ترافیک کمتری برای آنها می فرستد و گاه آنها را جریمه های سنگینی می کند و حتی ممکن است این وب سایت ترافیک ورودی خود از گوگل را از دست بدهد و فقط یک مدیر با تجربه وب سایت می داند که از دست دادن ترافیک گوگل به معنای مرگ آن وب سایت است. یعنی کسی که تبلیغات پاپ آپ سفارش می دهد اگر این موضوع را بداند اهمیتی به ترافیک واقعی و ارزشمند خود که می تواند برای مشتریانش درآمد زا باشد نمی دهد

از راهها دیگر تشخیص صحت رتبه آلکسای یک وب سایت مقدار محتوای آن است وب سایتی که محتوای زیادی ندارد حتی اگر ترافیک خوبی هم از طریق گوگل دریافت کند نمی تواند رتبه آلکسای قابل قبولی کسب کند مگر اینکه به صورت مصنوعی و با تقلب رتبه خود را در آلکساافزایش دهد.  برای تشخیص میزان محتوای یک سایت کافیست نام دامنه آن را در گوگل جستجو کنید . یک عدد از تعداد صفحات موجود در بانک اطلاعاتی خود می دهد البته این اعداد دقیق نیستند ولی با مقایسه وب سایت ها با یکدیگر دید خوبی از میزان محتوای یک وب سایت بدست خواهید آورد.

به روز رسانی به موقع هم در میزان ترافیک یک وب سایت و در نتیجه رتبه آلکسای آن تاثیر دارد و برای داشتن یک رتبه آلکسای خوب به روز رسانی وب سایت با مطالب مفید ضروری است و وب سایتی که به صورت منظم  و روزانه به روزرسانی نمی شود نباید رتبه الکسای خوبی داشته باشد و اگر چیزی غیر از این دیدید باید در صحت رتبه آن شک کنید!

بهینه بودن صفحات و لود سریع آن هم یکی از نشانه های بسیار خوب است وب سایتی که ترافیک بالایی دارد باید صفحات آن کمترین حجم ممکن را داشته باشند و از نظر کد نویسی به بهترین شکل ممکن بهینه سازی شده باشند چون وب سایتی که ترافیک بالا دارد به شدت سرور هاست خود را درگیر می کند و اگر صفحات آن بهینه نباشد و حجم زیادی داشته باشد به راحتی سرور خود را از کار می اندازد و وقتی که می بینید وب سایتی  صفحاتش به کندی لود می شود و حجم زیادی گرافیک و تصاویر پر حجم دارد تقریباً می توانید مطمئن باشید که ترافیک بالایی ندارد. و اگر رتبه آلکسای خوبی داشت بدانید که با تقلب به چنین اعدادی دست پیدا کرده است.

سفارش تبلیغات در آن وب سایت هم یکی از راههای تشخیص واقعی بودن رتبه آلکسای آن و میزان ترافیک آن وب سایت است به خصوص از طریق تماس هایی که با شما گرفته می شود و اگر سیستمی برای شناسایی نحوه ورود مشتریان به وب سایت خود داشته باشید و متوجه شوید که مشتریان واقعی که از طریق این وب سایت با شما آشنا شده اند و اقدام به خرید کرده اند را افزایش چشمگیری داشته اند متوجه خواهید شد که رتبه آلکسای آن وب سایت واقعی است البته ممکن است عدم خرید مشتری از شما دلیل دیگری هم داشته باشد که در مقاله دیگر  در گذشته به آن پرداخته ایم.

البته راههای دیگری هم برای تخمین میزان ترافیک یک وب سایت وجود دارد که در این مقاله به ارائه همین موارد اکتفا می کنیم  و بدون شک شما هم راهکارهایی برای شناسایی واقعی بودن رتبه الکسای یک وب سایت دارید و مهم این است که در دام این افراد متقلب نیفتید و برای تبلیغات یا دیگر خدمات آنها هزینه گزافی را به این افراد کلاه بردار برای هیچ نپردازید. حال می خواهد این تقلب از طریق تبلیغات پاپ آپ باشد یا دیگر روش ها!

خروجی سایت