در دنیای مدیران وب سایت ها همیشه صحبت از بهینه سازی وب سایت وجود دارد و به خصوص درباره ابرقدرت اینترنت یعنی گوگل. اما آنقدر که همه به بهینه سازی وب سایت خود برای جستجو در گوگل تلاش می کنند برای عکس های وب سایت خود کار قابل توجهی انجام نمی دهند. تا بدین وسیله ترافیک مناسبی به سمت آن هدایت کنند. فراموش نکنید بسیاری افراد برای پیدا کردن آنچه که به آن علاقه دارند از تصاویر گوگل استفاده می کنند حتی بدین وسیله راحتتر می توانند به هدف خود برسند به عنوان مثال کسانیکه به خودرو علاقه زیادی دارند از موتور جستجوی تصاویر گوگل استفاده می کنند و وقتی تصویری نظر آنها را به خود جلب کند بدون تردید روی آن کلیک می کنند چرا این تصویر مربوط به وب سایت شما نباشد؟ همچنین فکر بدی نیست اگر به این وسیله بتوانید کالا و خدمات خود را معرفی کنید. باید صادقانه بگویم که هم اکنون رقابت سنگینی در این زمینه وجود ندارد و با کمی تمرکز بیشتر در این زمینه می توانید نتیجه قابل قبولی بگیرید و خود را بیشتر مطرح کنید.

برای اینکه بتوانید از موتور جستجوی تصاویر گوگل بهتر استفاده کنید باید مانند یک ماشین به آن نگاه کنید. روبات جستجوگر تصاویر عکس های وب سایت شما را می کاود در این هنگام مهمترین چیز برایش بهینه سازی تصاویر است.  و در این میان به فاکتور هایی اهمیت می دهد که هیچ کس دقیقا در باره آنها و میزان اهمیت آنها نمی داند اما با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته و تجارب مدیران وب سایت ها با دقت نسبتا خوبی می توان فهمید که این فاکتور ها چه هستند.

متن الت یا ّalt

مهمترین فاکتور توضیحاتی است که درباره آن تصویر در کد های HTML قرار داده می شود و تحت عنوان ALT یا alternate text شناخته می شود. به عنوان مثال بنده می خواهم درباره مطلبی بنویسم و می خواهم وقتی کسی « » را جستجو می کند این تصویر نمایش داده شود در کد تصویر در قسمت alt این عبارت را وارد می کنم

بسیار مهم است که در آلت تصویر خود توضیحاتی حاوی کلمات کلیدی قرار دهید این متن که در کد تصویر قرار می گیرد برای کاربر قابل دیدن نیست مگر زمانی که نشانگر موس خود را روی تصویر قرار دهد.

تگ تیتر

عبارت و کلمات کلیدی که در تگ تیتر (داخل تگ tittle ) قرار می گیرند اهمیت بالایی دارند این تگ با تگ آلت متفاوت است و نباید با آن اشتباه گرفته شود معمولا در این تگ اطلاعات اضافی را که در تگ آلت وجود نداشته است قرار می دهند این عبارت باید کوتاه، مرتبط، حاوی کلمات کلیدی و جاذب باشد.

نام تصویر

یکی دیگر از فاکتور ها نام تصاویر است همانطور که در مثال بالا دیده اید نام تصویر را قرار داده ایم. همینطور می توانید از نام فارسی استفاده کنید و در صورتی که باید از چند کلمه استفاده کنید می توانید بین آنها خط فاصله قرار دهید.

در کدهای آن صفحه و به خصوص در متنی که به عنوان توضیح برای تصویر قرار می دهید از متنی توصیفی و حاوی کلمات کلیدی متناسب با تصویر استفاده کنید.

فرمت تصویر

گوگل به عنوان عکس تصاویر با فرمت JPG را ترجیح می دهد و تصاویر با فرمت GIF را به عنوان یک طرح گرافیکی می شناسد. البته نه همیشه اما عموما وقتی که کاربر عکس ها را جستجو می کند فرمت JPG ارجحیت دارد و رتبه بهتری در نتایج جستجو دارد.

مکان تصویر

هر چه تصویر شما به بالای صفحه و تیتر صفحه نزدیک تر باشد از نظر گوگل اهمیت بیشتری دارد. و  در نتایج جستجو رتبه بهتری کسب می کند.

توجه به تصویر

تا انجا که ممکن است تصاویر زیبا، کیفیت بالا، واضح و منحصر به فردی در وب سایت خود قرار دهید چون به این ترتیب افراد بیشتری به آن توجه خواهند کرد و بیشتر روی آن کلیک خواهد شد و به این ترتیب گوگل رتبه بهتری به تصاویر شما خواهد داد.

پیوند به تصاویر

باید به روش های مختلف کلمات کلیدی مرتبط با تصویر خود را به گوگل بفهمانید یکی از این راه ها لینک دادن به تصویر با استفاده از کلمات کلیدی مناسب است. به این روش می توانید رتبه تصاویر خود را در نتایج جستجو ارتقا ببخشید.

از جاوا اسکریپت استفاده نکنید!

برای ایجاد جلوه هایی مانند تغییر شکل، نمایش، افزایش نمای تصاویر و… از کد های جاوا اسکریپت استفاده نکنید چون تاثیر منفی در رتبه شما در نتایج جستجوی گوگل دارد.

گوگل وبمستر

گوگل وبمستر ابزار های مختلفی در اختیار مدیران وب سایت ها قرار می دهد تا به کمک آنها وب سایت خود را بهینه سازی کنند حتما وب سایت خود را در گوگل وبمستر ثبت کنید و از قسمت تنظیمات وب سایت خود را در Google Image Labeler اضافه کنید و عکس های خود را در آن تگ کنید.

همانطور که گفتم بسیاری از رقبای شما این کار های ساده را انجام نمی دهند و شما با انجام این کار ها می توانید از بیشتر آنها سبقت بگیرید و ترافیک قابل توجه به سمت وب سایت خود هدایت کنید.

خروجی سایت