مدیران وب سایت ها بخوانند!

یکی از فاکتور هایی که در آمار یک وب سایت بسیار مهم است و صاحبان وب سایت ها باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند نرخ فرار یا Bounce Rate است. این آمار به شما می گوید که وب سایت شما در حال از دست دادن چند درصد از بازدید کنندگان خود است. یک Bounce یا از دست رفتن یک بازدید کننده زمانی رخ می دهد که بازدید کننده شما فقط یک صفحه از وب سایت شما را دیده باشد و بدون اینکه از آن صفحه به صفحه دیگری برود همان صفحه را هم می بندد و از وب سایت شما خارج می شود یا به عبارتی زمانی که بازدیدکننده فقط یک صفحه از وب سایت شما را می بیند یک Bounce اتفاق افتاده است.

اما چه می شود که این آمار بالا می رود یا به عبارت دیگر درصد بالایی از مخاطبین وب سایت خود را از دست می دهید؟

کاربری که در حال بازید از یک صفحه از وب سایت شماست اگر یکی از این اعمال را انجام دهد یک Bounce به آمار شما افزاده می شود:

  • کاربر در پنجره مرورگر خود روی Back کلیک می کند.

  • بازدید کننده وب سایت شما مرورگر خود را می بندد.

  • در صفحه وب سایت شما روی لینکی که به یک وب سایت دیگر داده اید کلیک می کند.

  • بازدید کننده روی یکی از بنر های تبلیغاتی شما کلیک می کند.

  • کاربر از باکسی که در مرورگر خود برای جستجو وجود دارد استفاده کرده است.

  • کاربر در مرورگر خود آدرس وب سایت دیگری را وارد کرده است.

  • طراحی وب سایت انگیزه ای برای بازدید از سایر صفحات باقی نگذاشته است.

و اگر در طول 30 دقیقه ای که کاربر آن صفحه از وب سایت شما را می بیند صفحه دیگری را باز نکند به عنوان یک Bounce  در آمار ثبت می شود.

Bounce Rate یا نرخ فرار چگونه محاسبه می شود؟

نرخ فرار با این فرمول محاسبه می شود:

نرخ فرار = بازدیدهایی که با یک صفحه از وب سایت پایان می یابند تقسیم بر تعداد کل بازدید های وب سایت

اجازه دهید با یک مثال این فرمول را بیشتر توضیح دهیم. فرض کنید  وب سایت شما 3 صفحه دارد X, Y , Z و در هر روز یک جلسه بازدید از وب سایت وجود دارد به این ترتیب:

  • دوشنبه: صفحه X » صفحه Y» صفحه Z

  • سه شنبه: صفحه Y» صفحه X» صفحه Z

  • چهارشنبه: صفحه X » خروج

طبق این آمار برای صفحه X سه بازدید از صفحه و نرخ فرار 50 درصد ثبت شده است. شاید فکر کنید نرخ فرار 33 درصد است اما در روز سه شنبه آمار بازدید به صفحه X تعلق نمی گیرد. محاسبه نرخ فرار یا Bounce Rate به این ترتیب است که طبق یک الگوریتم این پرسش مطرح می شود که آیا این بازید شامل بیش از یک صفحه شده است؟ اگر پاسخ خیر بود که مشخص است این بازدید در محاسبه آمار نرخ فرار منظور می گردد اما اگر پاسخ آری بود آنگاه فقط صفحه اول در محاسبات منظور می گردد.

نرخ فرار به چه دردی می خورد؟

نرخ فرار برای محاسبه میزان تاثیر گذاری یک وب صفحه بر کاربر مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی که نرخ فرار یک صفحه وب سایت شما پایین باشد به این معناست که این صفحه کاربران وب سایت شما را ترغیب کرده است تا بیشتر در وب سایت شما به گشت و گذار بپردازند و وقت بیشتری در صفحات آن صرف کنند.

به صورت کلی می توان گفت نرخ فرار 50 درصد در بین وب سایت ها یک عدد میانگین است. اگر این عدد بزرگتر از پنجاه درصد بود باید برای رفع مشکل فکری بکنید و اگر این عدد 80 درصد است یک مشکل اساسی در وب سایت شما وجود دارد.

بنابراین داشتن نرخ فرار بالا نشانه خوبی برای مالک آن وب سایت نیست اما باید توجه داشت بالا بودن این آمار همیشه هم بد نیست. در وب سایت هایی که کاربر فقط با یک صفحه به هدف خود می رسد بالا بودن این عدد به معنای وجود مشکل نیست و نمی توان از آن نتیجه گرفت که این وب سایت وب سایت موفقی نیست. اما چنین وب سایتی باید بازدید کننده بیشتری برای درآمد زایی بیشتر داشته باشد.

خروجی سایت