بزرگان صنعت الکترونیک و کامپیوتر جهان در صدر تولید زباله الکترونیکی قرار دارند. 
به گزارش StEP در سال ۲۰۱۲ تولید زباله‌های الکترونیکی به ۴۹ میلیون تن رسید. بر اساس این آمار کشورهای توسعه‌یافته که از تولیدکنندگان اصلی این ابزارها هستند بیشترین سهم را نیز در تولید زباله‌های الکترونیک دارند.
StEP نهادی بین المللی است که ‌در راستای ساماندهی زباله‌های الکترونیک در کشورهای در حال توسعه فعالیت می‌کند. طبق آمارهای این نهاد، امریکا با تولید سالانه  ۹.۴ میلیون تن زباله الکترونیکی در راس کشورهای آسیب‌رسان به محیط زیست قرار دارد. این یعنی هر امریکایی در سال حدود ۲۹ کیلوگرم زباله الکترونیکی تولید می‌کند. 
دستگاه‌های الکترونیکی که حاوی فلزاتی مانند جیوه و سرب هستند برای محیط زیست خطرات فراوانی دارند و بازیافت غیر اصولی آنها دنیا را با بحران جدی مواجه می‌کند.  این دستگاه‌ها پس از مصرف‌ و رها‌شدن در طبیعت محیط زیست را به شدت آلوده می‌کنند.
در این میان شرکت‌های تولیدکننده محصولات الکترونیکی باید به این موضوع توجه بیشتری کنند و به دنبال راهکارهایی برای حل این معضل باشند. برخی شرکت‌ها مانند اپل طرح‌هایی با هدف کمک به محیط زیست طرح‌هایی ارائه کرده اند مثلا بر اساس طرحی که این شرکت داده است کاربران می‌توانند خواستار بازیافت رایگان ابزارهای الکترونیکی کارکرده و قدیمی خود شوند. 
 
به گفته این نهاد، زباله‌ الکترونیک فقط در تلفن هوشمند و رایانه و تلویزیون خلاصه نمی‌شود، بلکه بسیاری از ابزارهای کوچک و بزرگ را در بر می‌گیرد؛ حالا محصولاتی مانند ماشین لباسشویی، اسباب‌بازی‌های الکترونیکی، لوازم ورزشی، دوربین، پرینتر و حتی برخی تجهیزات پزشکی هم می‌توانند زباله الکترونیکی باشند. 

خروجی سایت