همه ما این اصطلاح را قبلا شنیده‌ایم که برای انجام فلان کار یا بردن بیشترین بهره از گوشی هوشمند خود باید آن را روت کنید. از طرف دیگر هم شنیده‌ایم که این کار ریسک بالایی دارد حتی ممکن است گوشی شما را از گارانتی خارج کند و یا آن را برای همیشه از کار بیندازد. در ادامه این موضوع را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم و روش‌های ساده‌ای را برای روت کردن به شما نشان می‌دهیم.

روت‌کردن چیست؟

روت کردن پروسه‌ای است که به شما اجازه می‌دهد بیشترین دسترسی را به سیستم‌عامل دستگاه خود داشته باشید. در اصطلاح به کاربری که تمام دسترسی‌ها را دارد SuperUser می‌گویند زیرا می‌تواند کارهایی انجام دهد که در حالت عادی امکان آن وجود ندارد.

از آنجایی که اندروید از هسته لینوکس استفاده می‌کند درنتیجه دسترسی روت یا SuperUser مشابه همان SuperUser در لینوکس یا سیستم عامل‌های دیگر است که بر پایه یونیکس هستند مانند FreeBSD و یا OS X.

 

چرا دستگاه خود را روت کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که شما را قانع کند تا گوشی هوشمند یا تبلت خود را روت کنید. برای مثال دوست دارید جدیدترین نسخه اندروید را نصب کنید؟ معمولا شش ماه زمان لازم است تا کمپانی گوشی شما نسخه اندروید جدید را آماده کند اما شما با  دسترسی روت می‌توانید همان روزهای اول آن را نصب کنید. همچنین شما از این طریق می‌توانید حافظه موبایل خود را پاک کنید یعنی نرم‌افزارهایی را که خود سازنده نصب کرده و اجازه نمی‌دهد آنها را حذف کنید، با دسترسی روت می‌توانید حذف کنید.

البته این سطح دسترسی مسئولیت هم دارد و باید مراقب باشید که به دستگاه خود آسیب وارد نکنید.

احتیاط کنید!

اگر در زمان روت کردن دستگاه اشتباهی انجام دهید، دستگاه خود را به اصطلاح به آجر تبدیل می‌کنید! منظور از این اصطلاح خراب شدن تنظیمات سیستم‌عامل موبایل شما است به طوری که درست کردن آن توسط شما غیرممکن خواهد بود. برخی کمپانی‌ها زمانی که دستگاه روت می‌شود آن را از گارانتی خارج می‌کنند. پیش از انجام این کار مطمئن شوید که کارخانه سازنده به شما این اجازه را می‌دهد در غیر اینصورت گارانتی موبایل خود را باطل می‌کنید.

نیازی نیست خیلی نگران آجر شدن موبایل خود باشید؛ اگر تمام مراحل را به دقت طی کنید و این مطلب را کامل بخوانید.

پنج روش ساده برای روت کردن

برای روت‌کردن دستگاه شما راه‌های فراوانی وجود دارد. روشی که می‌خواهیم با آن اندروید را روت کنیم از امن‌ترین راه‌ها و به‌سادگی یک کلیک است. همچنین در زمان شما هم صرفه‌جویی می‌کند و باعث می‌شود این کار را سریع‌تر انجام می‌دهید.

قبل از دانلود نرم‌افزار اصلی برای روت‌کردن، ابتدا باید درایور موبایل خود را نصب کنید و سپس USB DEBUGGING را که در تنظیمات و قسمت Development قرار دارد تیک بزنید تا فعال شود.

در ادامه چند نرم‌افزار ساده و مطمئن را می‌بینید که گوشی شما را از طریق خود دستگاه و یا از طریق کامپیوتر روت می‌کند. بهتر است دستگاه را از طریق اپلیکیشن‌های اندروید خود دستگاه روت کنید اما همه گوشی‌ها این اجازه را به شما نمی‌دهند و باید از طریق کامپیوتر روت شوند.

1. KingRoot

kingRoot

یکی از بهترین متدهای موجود در اینترنت برای روت‌کردن دستگاه است. این متد از هردو روش اپلیکیشن و نرم‌افزار پشتیبانی می‌کند. اما پیشنهاد می‌شود ابتدا اپلیکیشن اندرویدی‌ آن را امتحان کنید.

2. Framaroot

Framaroot

یک اپلیکیشن مطمئن و قدرتمند برای روت‌ کردن دستگاه شما است. فقط کافی است این اپلیکیشن را نصب و اجرا کنید سپس به شما اطلاع می‌دهد که از تبلت یا موبایل شما پشتیبانی می‌کند یا خیر.

3.KingOapp

یکی‌ دیگر از اپلیکیشن‌های بسیار معروف روت کردن دستگاه KingOapp است. این اپلیکیشن یکی از امن‌ترین راه‌ها برای انجام این کار است تا حدی که خبرگزاری CNET درباره این نرم‌افزار گفته است که اگر این اپلیکیشن دستگاه اندرویدی شما را پشتیبانی نکرد، با روش‌های دیگر به دستگاه خود آسیب نزنید.

4.TowelRoot

اپلیکیشن TowelRoot برای دستگاه‌های سامسونگ طراحی شده است و بهترین بازدهی را برای تبلت یا موبایل‌های سامسونگ دارد. پس از نصب این اپلیکیشن کافی است دکمه make it rain را بزنید. اگر اپلیکیشن از دستگاه شما پشتیبانی نکند در همان ابتدا پیغام می‌دهد و به دستگاه شما آسیبی نمی‌زند.

5. DooMLoRD Easy Rooting Toolki

اپلیکیشن DooMLoRD Easy Rooting Toolkit می‌تواند تمام دستگاه‌های Xperia سونی را به سادگی روت کند. پس از دانلود فقط کافی است فایل RUNME.bat را اجرا و دستگاه خود را ری‌استارت کنید و کار تمام است.

اپلیکیشن SUPERSU چیست

بعد از اینکه دستگاه خود را روت کردید باید اپلیکیشن SUPERSU را ببینید، اگر آن را پیدا نکردید حتما از پلی‌استور گوگل آن را دانلود کنید. این اپلیکیشن مانند یک دروازه مستحکم مراقب است تا فقط اپلیکیشن‌هایی که آنها را می‌شناسید و امن هستند دسترسی روت داشته باشند.

چگونه متوجه شویم که دسترسی روت را داریم؟

برای این کار به گوگل‌پلی بروید و Root Checker را جست‌وجو کنید. از میان چندین اپلیکیشن یکی را انتخاب کنید و اجازه دهید تا نصب شود. بعد از اجرای اپلیکیشن وضعیت دسترسی به شما اطلاع داده می‌شود.

اگر دستگاه شما هنوز روت نشده بود می‌توانید یکی دیگر از این روش‌ها را امتحان کنید. اما پیشنهاد می‌شود به‌جز این برنامه‌هایی که معرفی شد سراغ برنامه‌های دیگر نروید.

خروجی سایت