بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی کانادایی قبلا آن‌‌هایی بودند در که زمینه سخت‌افزار فعال بودند اما حالا اوضاع عوض شده است. Nortel که زمانی یک غول سازنده تجهیزات مخابراتی و شبکه بود حالا دیگر به تاریخ پیوسته و تلفن‌های بلک‌بری هم فضای پر ریسکی برای موفقیت دارند.

از سال 2009 که شرکت Nortel فرم‌های ورشکستگی را پر کرد تا سال 2014 نیمی از 85 میلیون مشترک بلک بری آن را ترک کردند و سایز صنعت سخت افزار کانادا با 20 درصد کاهش به 72 هزارو 100 نفر رسید .

از آن زمان صنعت نرم‌افزار کانادا جای خالی شده را پر کرد. این صنعت 23 درصد بزرگتر شد و حد فاصل 2009 تا 2014 327 هزارو 400 نفر در آن مشغول به کار شدند. در حالی که صنعت نرم‌افزار در کانادا به لطف استارتاپ‌های نرم‌افزاری رو به شکوفایی بود شرکتهای سرمایه‌گذار آمریکایی هم توجه خود را به سمت آن‌ها معطوف کردند چیزی که باعث شد سرمایه‌گذاری شرکتهای سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر در طی 5 سال دوبرابر شده به 2.4 میلیارد دلار برسد.

Pat Grady یکی از شرکای شرکت مشهور سرمایه‌گذاری Sequoia  که سال گذشته برای سرمایه‌گذاری 35 میلیون دلاری در استارتاپ VarageSale مستقر در تورنتو فعالیت زیادی انجام داده بود می‌گوید: هر کسی( سرمایه‌گذاری) که طی یک سال گذشته به کانادا نیامده واقعا ضرر کرده است.

Katherine Barr

یکی از شرکای Mohr Davidow Ventures هم که اخیرا روی استارتاپ BuildDirect که یک بازار آنلاین محصولات ساختمانی است می‌گوید: جهان باید توجه بیشتری به کانادا کند.

در ماه می شرکت مستقر در اوتاوای Shopify که یک پلت‌فرم نرم‌افزاری برای کمک به ایجاد فروشگاه اینترنتی است با ارزشی بالغ بر 2.9 میلیارد دلار به بورس قدم گذاشت. ارزش هر سهم 17 دلاری آن از زمان عرضه به بورس تاکنون دوبرابر شده است. در ماه جولای یک شرکت اینترنتی به نام PlentyOfFish به مبلغ 575 میلیون دلار توسط Barry Diller’s IAC خریداری شد یا در اتفاقی دیگر استارتاپ PointClickCare که در زمینه سلامت فعال است در ماه سپتامبر به بورس قدم گذاشت. بازتاب مثبت حضور Shopify در بورس حالا بسیاری را به آینده شرکتهای استارتاپی در این عرصه امیدوار کرده است.

 Razor Suleman یک کارآفرین که سرمایه‌گذاری را از سوی Sequoia  دریافت کرده بود در سال 2011 به کالیفرنیا آمد. او می‌گوید: من متقاعد شدم که برای بزرگتر کردن شرکت و حضور در یک بازار بین‌المللی به آمریکا بروم.

Suleman

حالا استارتاپش را به قیمت 110 میلیون دلار به Blackhawk Network فروخته و قصد دارد استارتاپ جدیدش را در زادگاهش در تورنتو راه‌اندازی کند.

حالا حتی مزیت‌های کانادا به گونه‌ای است که برخی شرکتهای بزرگ آمریکایی یک دفتر در آن ایجاد کرده‌اند. آمازون و مایکروسافت هر کدام لابراتوارهای تحقیقاتی در ونکوور و تورنتو دارند. گوگل هم اعلام کرده که قصد دارد تعداد کارکنانش را در واترلو از 300 نفر به 900 نفر برساند. جایی که به خانه بلک بری مشهور است.

دستمزد و قیمت زمین و ملک هم در کانادا بسیار پایین است به خصوص افت 16 درصدی دلار کانادا هم حالا مزیت دیگر این کشور در مقایسه با جایی مانند آ‌مریکایی است.

با این همه این رشد سریع دارای ضعف‌هایی هم هست از جمله فقدان نیروهای با تخصص و تجربه مدیریتی از جمله است.

Jeff Booth مدیر ارشد اجرایی شرکت  BuildDirect می‌گوید: اگر شما کسانی را در اختیار نداشته باشید که قبلا این مسیر را را دیده باشند در رشد شما وقفه ایجاد خواهد شد.

Aydin Senkut یکی از سرمایه گذاران Shopify می‌گوید  شرکتهای بزرگی حالا از کانادا آمده‌اند که مدل‌های خاص موفق خود را هم دارند. Senkut می‌گوید : من حالا روی شش شرکت کانادایی دیگر هم سرمایه گذاری کرده‌ام. 

خروجی سایت