آنچه باعث شده دسترسی به چیزی در حدود 30 میلیون آهنگ در قالب بهرهگیری از نرمافزار اسپاتیفای میسر شود، استفاده از دیتاسنترهای فیزیکی است که این شرکت تا کنون شخصا به مدیریت آنها پرداخته است. با این وجود، راهکار جدید اسپاتیفای بهمنظور بهبود سرویس پخش آنلاین خود، انتقال کامل سرویسهای فعلی به فضای ابری شرکت گوگل است. اقدامی که علاوه بر بهبود تواناییهای عملیاتی اسپاتیفای میتواند یک موفقیت ارزشمند هم برای گوگل (در مقابل رقیبانی مانند آمازون وب یا مایکروسافت) به حساب آید.
Nicholas Harteau مدیر ارشد مهندسی و زیرساختهای شرکت اسپاتیفای معتقد بود اطلاعات مرتبط با موسیقی باید در نزدیکترین موقعیت مکانی نسبت به مشتریان قرارگیرند و از همین رو این شرکت همواره از دیتاسنترهای مختص خود برای ارائه سرویس استفاده میکرد. او دلیل این امر را اینچنین عنوان کرده بود:
" استفاده از دیتاسنترهای شخصی ما اگرچه مشکلات فراوانی را به همراه داشت اما سرویسهای ابری کیفیت، کارایی و قیمتی که در طولانی مدت آنها را به گزینهای مناسب برای اسپاتیفای تبدیل کند را پیش روی ما قرار نمیدادند."
اما در جدیدترین تحلیلهای انجام شده از سوی مهندسان این شرکت از ذخیرهسازی دادهها روی سرویسهای ابری به عنوان راهکاری مناسب که علاوه بر تضمین کیفیت، هزینه اداره سرورها را کاهش خواهد داد، یادشده است.
اگرچه انتقال خدمات اسپاتیفای به سرویسهای ابری گوگل زمانبر خواهد بود اما پس از طی فرایند آمادهسازی، استفاده از پلتفرم گوگل و راهکارهای جانبی آن آغاز خواهد شد. Guillaume Leygues مسئول فروش سرویس ابری گوگل در پست اخیر خود متذکر شده اسپتیفای از سیستم رهگیری دادهها و خدمات جانبی شرکت گوگل نیز بهرهمند خواهد شد. در واقع علاوه بر انتقال دادهها به سرویس ابری گوگل، فرایند بهرهمندی این شرکت از ابزارهای جدیدتر بهمنظور پردازش و درخواست دادهها و یا حتی ارسال پیام تحت فضای ابری نیز آغاز خواهد شد.
Harteau معتقد است ابزارهای ارائه شده توسط گوگل، به مراتب بیشتر و بهتر از نمونههای ارائه شده توسط رقبا بوده و نظر اسپاتیفای را به خود جلب کردهاند. او پشتوانه عظیم دادهای گوگل را نیز سرمایه بزرگی برای اسپاتیفای میداند.
این تعریف و تمجید مسئولان اسپاتیفای مطمئنا مهر تاییدی خواهد بود بر سرویسهای ابری گوگل که رقبای سنتی مانند سرویسهای وب آمازون و مایکروسافت را همواره به عنوان دو فعال قدرتمند بازار در کنار خود احساس میکند.
این در حالی است که آمازون نیز مجموعهای از ابزارهای مختص به خود را پیش روی کاربران قرار میدهد و مایکروسافت هم همواره در حال بهبود و افزایش سرویسهای ارائه شده بوده و از راهکارهایی مانند آفیس 365 به عنوان مکملهای نرمافزاری سرویسهای ابری خود بهره میبرد.