از بین هفت میلیارد جمعیت جهان حدود ۴۰ درصد آن آنلاین هستند و همین موضوع اهمیت محافظت از  اینترنت را بسیار بالا برده است. اما آیا واقعا اینترنت به اندازه اهمیتی که دارد محافظت می‌شود؟ ما پیش از این درباره نفوذهایی چون Shellshock یا مشکل روتر 512K شنیده‌ایم آیا این موارد می‌تواند به از کار افتادن اینترنت منتهی شود؟
 
نزدیک شدن به محدودیت روترهای 512K 
مایک پالادینو مدیر زیرساخت‌های IP و عملیات شرکت هاستینگ Internap می‌گوید: همچنان که سناریوهای مختلفی از قبیل حمله‌های تروریستی یا بلایای طبیعی می‌تواند موجب از کار افتادن اینترنت شود، برخی فعالیتهای عملیاتی مانند ارتقای سرورها هم ممکن است چنین موضوعی را ایجاد کند. او مثلا به مشکل محدودیت روترهای قدیمی 512K اشاره می‌کند که در طی سال‌های اخیر باعث از کار افتادن وب‌سایت‌ها و شبکه‌های متعددی شده‌اند.
پالادینو می‌گوید هم اکنون با وجود ۵۰۰ هزار روتر و افزایش هزارروتر در هفته نشانه‌ای از کندی در اینترنت مشاهده نمی‌شود.
به گفته این متخصص بسیاری از شرکتها مایل نیستند با مهاجرت کامل به IPv6 دچار مشکلات زیادی شند لذا تلاش می‌کنند که تا جایی که ممکن است از ظرفیت‌های باقی‌مانده IPv4 خود استفاده کنند که این باعث سرریز شدن روترها می‌شود. 
 
سانسور دولتی 
برایان چاپل یک متخصص و تکنسین شبکه در BeyondTrust معتقد است که بسیاری از وقفه‌های بزرگ و مشکلات اینترنت نه از طرف تروریست‌ها یا بلایای طبیعی بلکه از سوی دولت‌ها و به دلیل سانسور اینترنت رخ داده است. به عنوان مثال تئوری‌هایی وجود دارد که روسیه یک نقشه کامل برای کنترل دامنه ru. و قطع کردن شبکه داخلی خود از اینترنت را در مواقع اضطراری آماده کرده است. در همین حال مشکلات واقعی‌تری هم هستند مثلا سیستم فیلترینگ چین که قرار است از این پس داخل هر کامپیوتری که در داخل چین فروخته می‌شود، نصب شود. 
بر اساس آنچه ادوارد اسنودن فاش کرده دولت‌ها برای خاموش و روشن کردن اینترنت برنامه خود را دارند. چین سالهاست دسترسی صدها میلیون‌ها کاربر خود را به برخی سایت‌های اینترنتی قطع کرده است یا دولت‌های لیبی و مصر در جریان بهار عربی در سال ۲۰۱۱ عملا اینترنت را در این کشورها کاملا قطع کردند. یا چه کسی می‌تواند جملات خنده‌دار رجب طیب اردوغان را نادیده بگیرد که گفهت بود شبکه‌های اجتماعی بزرگترین تهدید اجتماع هستند و پس از آن اقدام به بستن برخی از آنها کرد و البته دادگاه قانون اساسی ترکیه دو هفته بعد این حکم را لغو کرد. جالب آنکه تعداد توییت‌ها درباره بستن توییتر در ترکیه پس از فیلترشدن این سایت از داخل ترکیه افزایش قابل توجهی یافت!  
 
دیتاسنترها در مناطق پرخطر
آیا سرویس شما امن است؟ از ۲.۶ زتابایت در سال ۲۰۱۲ ترافیک دیتاسنترهای جهانی رشد قابل توجهی پیدا کرده و به ۷.۷ زتابایت تا سال ۲۰۱۷ می‌رسد. تقریبا سه برابر. ترافیک رایانش ابری در جها ن به زودی بخش عمده ترافیک دیتاسنترها رابه خود اختصاص خواهد داد و در این میان شاهد سریع‌ترین رشد در خاورمیانه و آفریقا خواهیم بود. 
امروزه رایانش ابری یک خطر بزرگ برای دیتاسنترهابه شمار می‌رود.آتش‌فشان‌ها در شرق آمریکا و زلزله در غرب، طوفان‌هایی چون تورنادو و سرمای زمستانی و سیل و البته سایه تروریسم همه می‌توانند در هر جا تهدید کننده کل اینترنت باشند. بنابراین بیش از آنکه به فکر امن کردن مکان دیتاسنترها باشیم باید به نقشه B ( راه حل دیگر) فکر کنیم. 
جیم کووی دانشمند ارشد در شرکت رایانش ابری Dyn معتقد است: در انتخاب دیتاسنتر باید بسیار دقت کرد اگر دیتاسنتر خود را برای مقابله با بلایای طبیعی آماده نکرده باشد پتانسیل از بین رفتن اطلاعات در آن بسیار بالاست. او همچنین تاکید می‌کند که نباید فقط اطلاعات را روی یک دیتاسنتر ذخیره کرده و با استفاده از ابزارهای همسان سازی اطلاعات را در دو یا چند دیتاسنتر به اشتراک گذاشت. به گفته او یک موازنه هوشمند باید ترافیک را بین دیتاسنترهای مختلف توزیع کند. این کار باعث افزایش سطح در دسترس بودن شبکه و مقابله با مشکلات ترافیکی اینترنت می‌شود. 
 
باگ‌های امنیتی، ویروسها و هکرها
به رغم همه مشکلات امنیتی ناشی از هجوم‌های امنیتی مثل خونریزی قلبی یا Shellshock اینترنت همچنان به کار خود مشغول است. با این حال هکرها همچنان مشغول به کارند و هر چند دامنه‌ باگ‌های قدیمی آنقدر نبوده که کل اینترنت را به خطر بیندازد اما کسی از آینده خبر ندارد. 
شرکتهایی چون AT&T یک تیم بازیابی شبکه در مواقع بحرانی دارند که در مواقعی چون زلزله‌های عظیم یا حملاتی چون یازدهم سپتامبر وارد عمل می‌شوند. 
سازمان RIPE که یکی از زیرساخت‌های منطقه‌ای آدرس‌های آی پی در منطقه اروپا و خاورمیانه است از یک تکنولوژی به نام Ripe Atlas استفاده می‌کند تا میزان ترافیک قابل تغییر در هنگام یک بحران اینترنتی را محاسبه کند. با این حال نوع معماری اینترنت تا اندازه قابل توجهی آن را در مقابل چنین بحران‌هایی مصون کرده است. اگر بخشی از اینترنت دچار مشکل شود انتقال ترافیک می‌تواند از طریق دیگری انجام شود تا آن مشکل حل شود. با این حال این انتقال موقت ترافیک هم حدی دارد و در شرایطی می‌تواند کاملا به از کار افتادن کامل اینترنت منتهی شود.

خروجی سایت